پایان نامه تصویر سازی بخشی از داستان سودابه و سیاوش شاهنامه فردوسی (اسطورههای نجیب از خیال تا ظهور)
پایان نامه گرافیک تصویرسازی بخشی از داستان سودابه و سیاوش شاهنامه فردوسی (اسطورههای نجیب از خیال تا ظهور) در 100 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | گرافیک |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 382 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 100 |
پایان نامه گرافیک تصویرسازی بخشی از داستان سودابه و سیاوش شاهنامه فردوسی (اسطورههای نجیب از خیال تا ظهور) در 100 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
«گفتنی»
ققنوسِ اساطیری ایرانیان چون دیرزمانی را میزیید، و رخوتِ پیری شوق عروجش را از او باز میستاند، خود را به تلی از آتش می زند و از میان خاکسترِ هستیِ خویش ققنوس بر می خیزاند جوان و شاداب که اوجِ پروازش فراتر از اوجِ پیشین است و انبوه تجربیاتش گنجینهای است غنی که او را باز می دارد از ورطههای سقوط و اُفول، و ققنوس اسطورهایِ ایران زمین سالیان بلندنشسته بر بلندای قامتِ ستونِ پُر غرورِ تخت جمشید به نظاره و به مشاهده دیده است عروجِ نخستین امپراطوری جهانی را که بر بنیادهای عدالتِ بشری شکل گرفته، بیگانه با کینه توزیها، آشنا با همدلی ها و هم سو با والاترین اندیشهها.
امپراطوریِ که در یک کران از جوششِ دریای نیل گرمی می گرفت و بسترِ آرامِ اروند را در آغوش داشت و دردیگر کران تا فراسوی آسیای صغیر و تا خاکِ مقدونیه پیش می رفت و از دیگر سوی دریای کژبین یا قزوینِ امروزیاش دامنه های البرز کوهِ او را به تر نمینوازش می داد.
اما بیگانهای ناآشنا با خوی مردمان، ستونِ امپراطوریای را فرو ریخت که ققنوسِ پیروزمان دیده، بر آن به غرور تکیه زده بود ولی نماد ایرانی دیگر بار در آتش فرو رفت و امپراطوری پُر نشاط ترِ اشکانیان از آن آتش سر برآورد و چون این دومین نیز به پیری رسید، ققنوسِ ایرانیان شکوهمندترین توانِشِ خود را به جهان عرضه داشت، امپراطوری خسروانِ ساسانی، امپراطورییی بنیاد گرفته بر ارزش های دینی فردایی که نمادی بود از دادگستری و انسان دوستی که دیرزمانی پایدار ماند با پیشوائیِ عدالت جوئیِ نوشیروانی و شکوهِ فرزانگیِ بزرگمهری.
ظهورِ اسلامِ جوان آیین امپراطوری آخرینِ ایرانیان را به غبارِ فراموشی نسپرد که ماهیتِ آن را دگرگون گرداند و دیری نپایید که از میانِ آتش و دودِ برخاسته از آتش فشانِ حادثه امپراطوری ایرانی، دیگر بار پای گرفت، این بار در قلمرو فرهنگِ امپراطورییی که بر بالهای لطیفِ زبانِ فارسی خوش جای گرفت در پرواز به اوج ها. زبانی که مِحمِلی شد برای والاترین اندیشهها.
این زبان سپاهِ کلام و اندیشه خود را تا فراسوی بالکان در اروپا به پیش بُرد و از دیگر سوی مرزهای چین و کاشغر و همه آسیای صغیر و شبه قاره هند را در نوردید.
در این فرهنگ جهانگشاست که اندیشه والاترین گوهرِ آدمی شمرده می شود و ارجمندترین هبهیی[1] که خداوند به انسان به ودیعت سپرده. فرهنگی که خداوندگارش را می ستاید در مقامِ پدید آورنده جهان و خرد.
به نام خداوند جان و خرد کزین برتر اندیشه برنگذرد
فرهنگی که دستیابی به همه هستی را با ابزارِ دانش ممکن می سازد.
درخت تو گر بارِ دانش بگیرد به زیر آوری چرخ نیلوفری را
فرهنگی که اندرزت می دهد مهرورزی را.
به هوش باش دلی را از سهو نخراشی به ناخُنی که توانی گرهگشایی کرد
و شاعرِ امروز و فردایش میگویدت: دل من دیرزمانی است که می پندارد.
دوستی نیز گُل است مثلِ نیلوفر و ناز ساقهِ تُردِ ظریفی دارد.
بیگمان سنگ دل است آن که روا می دارد جانِ این ساقهِ نازک را دانسته بیازارد.
و این فرهنگِ غنی و انسانی که تشنه عدالت، شیفته مهر و جستجوگرِ انسانیت است، دریغ است جهانی نشود که ققنوسِ ایرانی دیگر بار تن به آتش سپرده است.
من ...
به دلیل استعداد و عشقی که به هنر داشتم و با صعهای که خانواده و آشنایانم بر آن میگذاشتند به قصد جلوگیری از هرز رفتن این ذوق، به عنوان ودیعه الهی و نادیده گرفتن شدنِ آن، پا به عرصه بی کران هنرگذاشتم و سر از پا ناشناخته شروع به فعالیت در این وادی بیکران کردم.
به دست آوردن عنوان و رتبه و مقام علمی و عملیِ نخست کشوری در میان هنرجویانِ تمامی هنرستانهای وطن به عنوان تأییدیهای که ماحصل نظر جمیع استادان و پیش کسوتان این فن نسبت به آموختههایم بود. به من آموخت که هرگز ناامیدی را به خود راه نداده و همچنان در نبرد با سختیها و موانع پیش بروم.
درکِ آزادی عملی که در هنر گرافیک وجود دارد روز به روز بیشتر تشویقم می کنم تا در ماندن و کار کردن در این رشته ارزشمند پافشاری کنم. دریای بیکران باشی یا گودال کوچک آب فرقی نمیکند. زلال که باشی آسمان در توست.
فهرست منابع و مآخذ:
1- تصویر دنیای هنر، معماری اردستانی، جواد. افشار، مهدی، 1386 .
2- خلاصه تاریخ هنر، مرزبان، پرویز، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ نهم، 1380 .
3- پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، مطالعات کاربردی هنر، گودرزی (دیباج) دکتر مرتضی: عاملِ دگرگونی نوین 1384، چاپ اول.
4- پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، مطالعات کاربردی هنر، بلغاری، دکتر حسن: تجلی نور و رنگ در هنرهای ایرانی – اسلامی، 1384 ، چاپ اول.
5- پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، مطالعات کاربردی هنر، جلالی، علیرضا: مردم شناسی دینی هنر و پرسشهای هنرمندان، 1384 ، چاپ اول.
6- وزارت آموزش و پرورش، طراحی، اجرای آزمایش 2، فنی و حرفهای (گروه تحصیلی هنر) رشتههای نقاشی – گرافیک – چاپ دستی، 1382.
7- ناصری، حسن سادات «فردوسی و شاهنامه» مجله هنر و مردم، شمارههای 153 و 154 تهران، تیر و مرداد، 1354.
8- بوتلس، یوگنی ادواردویچ؛ تاریخ ادبیات فارسی، ترجمه سیروس ایزدی، انتشارات هیرمند، تهران، 1374، ص 26.
9- تجلی شاهنامه در هنر اسلامی ایران، موزه ملی ایران، تهران، 1381 ، ص 26.
10- سایت اینترنت: www.google.cont
فهرست مطالب:
گفتنی
معرفینامه
مقدمه
فصل اول:
تاریخچه تصویرسازی
تصویرسازی (تعریف)
اهداف تصویرسازی
طبقهبندی انواع تصویرسازی
تکنیکهای تصویرسازی
مداد رنگی
فصل دوم:
خلاقیت ذهنی در برابر الهام
خلاقیت
سنت شکنی، بدعت، نوآوری
معیار شناخت حس فردی
کلام آخر
فصل سوم:
مردم شناسی دینی هنر و پرسشهای هنرمندان
فصل چهارم:
تجلی رنگ در هنر
طراحی
تصویرسازی
هنر گرافیک
فصل پنجم:
قدمت دیرینه
انتخاب شاهنامه
تصویرسازی برای شاهنامه
میزان موفقیت
مقطع کار و آفرینش هنری
گزارش کار
فردوسی و شاهنامهاش
ویژگیهای هنری شاهنامه
تصویرسازی در شاهنامه
بخشهای اصلی شاهنامه
و در انتها نگاهی بر داستان سودابه و سیاوش